...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΧΑΚΕΡ

Ενας 18χρονος χάκερ, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Ιντερπόλ και του FBI, μετά από ανθρωποκυνηγητό δύο χρόνων στα δαιδαλώδη μονοπάτια του Διαδικτύου, συνελήφθη τελικά μέσα στο σπίτι του στο Μπραχάμι!


Ο νεαρός, που είχε βγει στη… διαδικτυακή παρανομία από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών, είχε τέτοιες γνώσεις στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και κυρίως στο «σπάσιμο» προγραμμάτων, που είχε καταφέρει όχι μόνο να εισβάλει και να κάνει ζημιές στις πιο περιφρουρούμενες αστυνομικές υπηρεσίες του κόσμου, αλλά και να προσποριστεί μεγάλα χρηματικά ποσά!

Τα τσακάλια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βγήκαν στο κατόπι του μετά από πληροφορίες των Γαλλικών και Αμερικανικών Αρχών και εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 18χρονου. Παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου διαπιστώθηκε ότι από το δικό του σέρβερ είχαν γίνει οι συγκεκριμένες επιθέσεις, ενώ ταυτοποιήθηκε και το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις. Επίσης, βρέθηκε το υλικό το οποίο απεδείκνυε ότι ο δράστης μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε Botnets για να διενεργεί ηλεκτρονικές επιθέσεις και να 

παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς. Πρόκειται δηλαδή για την τεχνολογία με την οποία, μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο διοχετεύουν στο Διαδίκτυο κακόβουλα οι Crackers, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε οποιονδήποτε υπολογιστή, ουσιαστικά μετατρέποντάς τον σε ζόμπι!

Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν 130 πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων οι 125 λευκές και έτοιμες για χρήση και 5 με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιείχαν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη! Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος. Τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι. Μία φορητή συσκευή μνήμης. Ένας δρομολογητής (router). Ένα κινητό τηλέφωνο. Ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Δύο μαχαίρια. Δύο αεροβόλα πιστόλια. Μία συσκευή αντιγραφής - ηλεκτρονικός καρταναγνώστης τύπου «POS». Μία συσκευή σκοπευτικού λέιζερ. Ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια. Τρεις πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον κάτοχό του. Μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων. Μια συσκευή πλαστικοποίησης. Πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων. Μία νάιλον συσκευασία με 8 κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρ
ηκτικό μηχανισμό. 

Επιπλέον εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη ήταν τοποθετημένο και επιμελώς κρυμμένο, το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα (7.850) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) δολαρίων ΗΠΑ. 

Τέλος βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του εν λόγω Cracker σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας και ενημερώθηκε για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, θα ερευνήσει τη συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν διαδικτυακή εγκληματικότητα και έχουν να κάνουν με διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS, παραβιάσεις λογαριασμών Paypal, τραπεζικών λογαριασμών μέσω e-banking λογαριασμών my space, facebook κ.ά. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι αμερικανικές Αρχές, μόλις έμαθαν για τη σύλληψή του, θέλησαν να έρθουν το συντομότερο στη χώρα μας για… να τον γνωρίσουν από κοντά!!! 

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ – ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ......

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ – προδότης είναι…

Σου κόβουν το ρεύμα; Τηλεφώνησε στο 211 0192839 - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!